Uitgelicht

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht: Europa’s grootste!

De VerzamelaarsJaarbeurs is al decennia lang de meest toonaangevende Verzamelbeurs van Europa. Op 13 en 14 april (12 april handelarendag), vullen de  standhouders uit binnen- en buitenland weer de 5 hallen met alles op het gebied van verzamelen; o.a. design, speelgoed, antiek, platte zaken (munten/postzegels), 50er jaren, film & sci fi, curiositeiten en uiteraard de Mega Platen & CD Beurs, met miljoenen vinyl platen, singles, cd’s en merchandise op muziekgebied.

Omzeil de lange rijen bij de kassa en bestel uw ticket vast in de online voorverkoop met korting. Heeft u nog meer tijd om alles in de 5 hallen te bewonderen!

» Bestel hier alvast uw tickets met korting.

* Online betaal je € 12,50 in plaats van € 14 aan de kassa.
_
Er zijn ook een aantal speciale bezienswaardigheden om uw zintuigen te prikkelen.
Deze willen wij u hier aan u introduceren.
_

Originele Fabeltjeskrant Musical poppen
Tijdens de internationale verzamelaarsjaarbeurs kun u de alle originele poppen uit de Fabeltjeskrant musical bewonderen. De Fabeltjeskrant bestaat dit jaar 50 jaar en in 2019 verschijnt ook de nieuwe geanimeerde televisie serie. Naast de televisie serie, speelfilm en musical is er op grote schaal merchandising op de markt gebracht. Wie is er niet met de Fabeltjeskrant groot geworden en heeft er mee gespeeld, een feest van herkenning. (foto: Roy Beusker)

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (De Graaf en Cornelissen Producties BV) en Robin de Levita (Robin de Levita Productions BV) brachten in het theaterseizoen 2007/2008 gezamenlijk een nieuwe originele musical uit die was gebaseerd op de legendarische televisieserie. Deze musical ging op 30 september 2007 in première in ‘s-Hertogenbosch. Acteur en auteur Jon van Eerd nam het script en de teksten van de nieuwe liedjes voor zijn rekening en de liedjes werden gecomponeerd door Ruud Bos. Hiernaast kwamen ook klassiekers uit de poppenserie terug, zoals Drink meer prik en Hup daar is Willem met de waterpomptang. Aangezien het Dierenbos een soort afspiegeling is van de Nederlandse maatschappij, werd er een nieuwe bewoonster geïntroduceerd: Fatima de Poes, een vooruitstrevende moslima die openstaat voor de andere dieren in het bos, ook zij is te zien tijdens de verzamelaarsjaarbeurs.

Vintage gamen bij Press-StartGames
Speel je nog altijd op je Atari, ben je verliefd op de pixels uit het 16 bit tijdperk of game je liever in 4K? Bij Press-StartGames vind je een groot aanbod aan videogames van vroeger en nu!

Kom bij ons langs en herleef je jeugd of begin een nieuw avontuur! Tevens een breed aanbod aan videogame gerelateerde merchandise en meer! Kom op de jaarbeurs gezellig bij ons gamen in onze Arcadium gameroom en test meteen je aankoop!

Modelbouwplein-hal 7
Modelbouw auto’s, treinen, boten, vliegtuigen en aanverwante zaken worden ook veelvuldig verzameld. Maar nog leuker is er dan toch ook nog mee te spelen. Een aantal verzamelaars (modelbouw verenigingen) geven in hal 7 diverse spectaculaire demo’s: autobaan, waterbassin, vliegshows, treinbanen (1 is wel 38,5 meter lang!), kermis, houtbouw, lego etc.

Expo Caravan Club
De Oldtimer Caravan Club (afgekort de O.C.C.), sinds 1987, is een vereniging van bezitters van kampeer-wagens van 25 jaar of ouder. Ons doel is om deze kampeerwagens in goede, kampeer waardige gebruiksklare en verkeers-veilige conditie te houden.
Dus niet oppoetsen en in de showroom zetten, maar gewoon er mee camperen en presenteren. Nu op de VerzamelaarsJaarbeurs.

Poppenhuistaferelen
Ann en Marie Bestebreur uit Oud-Beijerland exposeren al jaren op veel plekken hun zelfgemaakte nostalgische poppenhuistaferelen. In april zullen zij ook aanwezig zijn op de Verzamelaars-Jaarbeurs met deze prachtig sfeervolle expositie. Alles tot in detail nagemaakt, neem gerust uw tijd om dit te bekijken en mocht u vragen hebben dan zullen de Bestebreurtjes het graag aan u uitleggen.

Miniatuurkermis
De grootste miniatuurkermis van de Benelux bezoekt de verzamelbeurs te Utrecht. Om deze uit de hand gelopen hobby in het groot te zien zou je normaal gesproken naar een grote kermis toe moeten waar deze kermis zo af en toe te vinden is maar de verzamelaars van Nederland hebben geluk. Nijmeegs trots komt met een afmeting van tien bij 2,5 meter naar de Domstad. De SuperNova, Booster, Draai&Zweef-molen, minicar, Banzai ze zijn allemaal werkend te zien!

Kermisattributen van weleer
Achter in hal 11 worden vele kermisattributen uit vervlogen tijden tentoon gesteld, o.a. draaimolen-gondels-dieren-autopede’s, ihle wagen 1950, Rotary automaat, grijpkasten, peppy yhe musical clown automaat, bulldozzer automaat, wijzerspel automaat, klokkenspel automaat, balco roter automaat, houten kermis ornamenten en nog meer. Al de tentoon gestelde attributen zijn ook te koop, dus als u iets bijzonders zoekt: hal 11.

Poppendokter: hal 11
Antieke poppen ( en beren) worden veelvuldig verzameld. Op de Verzamelaarsjaarbeurs zijn ook enkele stands aanwezig waar u deze prachtige antieke poppen kunt bewonderen en eventueel kopen.

Uiteraard kan er wel eens iets sneuvelen aan een antieke pop; een gebroken vingertje, lam armpje of iets anders. Deze keer kunt u voor deze kwaaltjes terecht bij een heuse poppendokter die spreekuur houdt in hal 11.